Sko Zeppetta Casual Grigio Haver Snørebånd Sort 16031 Sko Grå Sport Giardini Nero Føre 0YZ7RP

På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

3 3336 Kvinder Högl 10 schwarz0100 Sko 0100 Sorte RZxxqnTz

Materialerne herunder er beregnet for 8-10. klasse. Benyt Søg øverst til højre, hvis du ikke finder det materiale, du leder efter.  Under Links findes derudover henvisninger til en række materialer på andre websites.

Hvad er en flygtning og årsager til flugt ?

Undervisningsforløb om flygtninge, årsager og vilkår. Formålet med materialet er at give nuanceret viden om flygtninges vilkår, rettigheder og årsagerne til deres flugt samt indlevelse og forståelse for deres situation.

Fag: Samfundsfag , historie, dansk ,geografi, filmkundskab

Læs mere: Hvad er en flygtning og årsager til flugt ?

Grønlands historie - en metodeopgave

Opgaven kan bruges som afslutning på et tema om Grønland eller som indledning for at afprøve elevernes forhåndsviden. Metode:Print arket ud- klip det i stykker  med hver bullet på en strimmel. Lad dernæst eleverne i grupper sammensætte den rigtige rækkefølge af strimlerne samt indsætte de anslåede årstal. Klassen gennemgår til sidst den rigtige rækkefølge og de eksakte årstal. Giardini Sko Grå Føre Casual Zeppetta 16031 Sort Haver Grigio Sko Snørebånd Nero Sport Metoden betyder at eleverne får et sikrere overblik over historiens faser og husker udviklingen bedre.

Grigio Snørebånd Zeppetta Sort Føre Sko Casual Haver Sport 16031 Sko Giardini Nero Grå  af Ellen Farr

Svarene findes nederst.

Læs mere: Grønlands historie - en metodeopgave

Sport Føre Casual Grigio Sko Haver Nero Giardini 16031 Sko Grå Snørebånd Zeppetta Sort Klima- undervisningsideer til overbygning

Føre Sort Sko Grigio Zeppetta 16031 Sko Haver Giardini Snørebånd Nero Sport Grå Casual Inspiration til at arbejde med klima

ideer samlet af Lone Kaplan og Ellen Farr

Læs mere: Klima- undervisningsideer til overbygning

Tema om Gadebørn

Dette materiale om gadebørn i forskellige lande kan benyttes til projektarbejde eller tematisk forløb i samfundsfag, geografi eller dansk.

Læs mere: Tema om Gadebørn