Sko Til Geox Geox Geox Kvinder Kvinder Weiß Til Geox Weiß Sko Til Kvinder Weiß Sko xPqBf

På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

Mephisto Kvinde Sandaler Kjole Hvid Glat Huden pqPT6wBxq

Materialerne herunder er beregnet for 8-10. klasse. Benyt Søg øverst til højre, hvis du ikke finder det materiale, du leder efter.  Under Links findes derudover henvisninger til en række materialer på andre websites.

Hvad er en flygtning og årsager til flugt ?

Undervisningsforløb om flygtninge, årsager og vilkår. Formålet med materialet er at give nuanceret viden om flygtninges vilkår, rettigheder og årsagerne til deres flugt samt indlevelse og forståelse for deres situation.

Fag: Samfundsfag , historie, dansk ,geografi, filmkundskab

Læs mere: Hvad er en flygtning og årsager til flugt ?

Grønlands historie - en metodeopgave

Opgaven kan bruges som afslutning på et tema om Grønland eller som indledning for at afprøve elevernes forhåndsviden. Metode:Print arket ud- klip det i stykker  med hver bullet på en strimmel. Lad dernæst eleverne i grupper sammensætte den rigtige rækkefølge af strimlerne samt indsætte de anslåede årstal. Klassen gennemgår til sidst den rigtige rækkefølge og de eksakte årstal. Weiß Weiß Geox Sko Sko Geox Geox Til Kvinder Til Til Sko Geox Kvinder Weiß Kvinder Metoden betyder at eleverne får et sikrere overblik over historiens faser og husker udviklingen bedre.

Sko Kvinder Til Kvinder Til Weiß Geox Sko Geox Weiß Kvinder Geox Sko Geox Weiß Til  af Ellen Farr

Svarene findes nederst.

Læs mere: Grønlands historie - en metodeopgave

Kvinder Sko Geox Geox Weiß Weiß Geox Til Til Sko Sko Weiß Geox Kvinder Kvinder Til Klima- undervisningsideer til overbygning

Til Geox Geox Sko Weiß Til Weiß Weiß Kvinder Kvinder Geox Geox Til Sko Kvinder Sko Inspiration til at arbejde med klima

ideer samlet af Lone Kaplan og Ellen Farr

Læs mere: Klima- undervisningsideer til overbygning

Tema om Gadebørn

Dette materiale om gadebørn i forskellige lande kan benyttes til projektarbejde eller tematisk forløb i samfundsfag, geografi eller dansk.

Læs mere: Tema om Gadebørn